Cursusinformatie

Wet arbeidsmarkt in balans

Informatie: 

Op 1 januari 2020 wordt de Wet arbeidsmarkt in balans ingevoerd. Hiermee gaan de oproepovereenkomst, de ketenregeling, de transitievergoeding en payrolling wijzigen. Verder wordt er met deze wet een cumulatiegrond (I-grond) aan de ontslaggronden toegevoegd.

In deze cursus gaan mr. dr. P. Kruit en prof. mr. dr. A.R. Houweling op enthousiaste wijze in gesprek over de inhoudelijke wijzigingen die volgen uit deze wet. Na de inhoudelijke bespreking van het deelonderwerp bespreekt mr. dr. P. Kruit een casus die inzichtelijk maakt hoe de Wet arbeidsmarkt in balans uw dagelijkse praktijk gaat beïnvloeden.

Deze cursus is ontwikkeld in augustus 2019.

Preview video: 

Leerdoelen: 

Na het volgen van deze cursus:

  • bent u op de hoogte van de wijzigingen die volgen uit de Wet arbeidsmarkt in Balans;
  • kunt u deze wijzigingen toepassen in uw dagelijkse praktijk.
Docent: 

mr. dr. P. Kruit

Pascal Kruit is partner bij Boontje Advocaten te Amsterdam. Hij heeft veel ervaring op het gebied van het ontslagrecht en het arbeidsovereenkomstenrecht. Pascal studeerde cum laude af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde aan diezelfde universiteit. Tot 1 januari 2018 was Pascal daar ook docent en onderzoeker. Naast zijn reguliere werkzaamheden is Pascal Kruit docent voor verschillende opleidingsinstituten en is hij voorts auteur voor Sdu Commentaar Arbeidsrecht Thematisch, Kluwer Losbladige, AR-Updates en WWZ in Modellen. Pascal publiceert ook regelmatig (wetenschappelijke) artikelen en annotaties in arbeidsrechtelijke vakliteratuur.

prof. mr. dr. A.R. Houweling

Ruben Houweling is hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ruben is redactielid van het tijdschrift Arbeidsrechtelijke Annotaties (ArA) en (hoofd)redacteur van het jurisprudentieblad Jurisprudentie in Nederland. (JIN) Hij is mede-oprichter van het Tijdschrift voor de Arbeidsrechtpraktijk en hij ontwikkelde de kennisbank AR Updates.nl. Daarnaast is hij lid van de Commissie Cassatie in het belang van het Arbeidsrecht (CCA) en verzorgt hij regelmatig lezingen en seminars voor opleidingsinstituten als CPO, OSR en PALA. 

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00

Partners