Recente rechtspraak Strafrecht 2020-II

Informatie

In deze aflevering van Recente rechtspraak Strafrecht worden de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen kwartaal (januari - maart 2020) besproken. Mr. W.J. Ausma gaat in op de Wet forensische zorg, Wet USB en bezwaar op het gebruik van DNA van minderjarige. Daarnaast bespreekt hij arresten met betrekking tot de motivering van de strafoplegging, het voorhanden hebben van een vuurwapen, bewijsminimum en gaat hij in op de vraag wat feitelijkheden zijn. Nieuw in deze aflevering is de behandeling van praktijkgerichte vragen die aan de docent zijn gesteld. 

Deze cursus is opgenomen in april 2020.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • bent u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de jurisprudentie met betrekking tot het strafrecht
  • kunt u deze ontwikkelingen toepassen in uw dagelijkse praktijk

Auteur

  • mr. W.J. Ausma

    Willem Jan Ausma is sinds 1995 advocaat en onderscheidt zich door zijn moderne zakelijke uitstraling en zijn krachtige pleidooien en gloedvolle betogen. Hij geldt als een van de toonaangevende advocaten in Utrecht en heeft al veel cliënten bijgestaan in spraakmakende zaken waaronder de Hofstadzaak (Jason W.) en samen met Onno de Jong het Passageproces (Fred R.), het grootste liquidatieproces in de Nederlandse strafrechtgeschiedenis.

    Willem Jan Ausma is auteur van diverse juridische uitgaven, redacteur van het Tijdschrift Praktijkwijzer Strafrecht, doceert bij diverse opleidingsinstituten, geeft geregeld gastcolleges en lezingen en is blogger bij het blad Mr.