Wet normering topinkomens in een notendop
Informatie
In 2003, 2004 ontstond er commotie over de topinkomens van bestuurders in de (semi)publieke sector. De toen in het leven geroepen commissie-Dijkstal, onder leiding van VVD-coryfee Hans Dijkstal, constateerde dat de minister-president zwaar onderbetaald werd ten opzichte van anderen op leidinggevende posities in het publieke domein: de "Balkenende-norm" was een feit. Een aantal jaren later werd de Wet normering topinkomens ingevoerd. Hoewel hiermee de discussie over de normering van topinkomens nog lang niet is verstomd, denk aan de bezoldiging van sommige televisiepresentatoren, ligt er inmiddels een woud aan regelgeving, zoals Beleidsregels WNT 2019, een Uitvoeringsregeling en Uitvoeringsbesluit, Controleprotocol WNT 2018, met ieder jaar aanpassingen.
In deze cursus gaat mr. H.A. Hoving in op de Wet normering topinkomens. In zes overzichtelijke blokken behandelt hij achtereenvolgens; de achtergrond van de WNT, de definitie van het begrip "topfunctionaris", de semipublieke sector, de drie bezoldigingsregimes, het overgangsrecht, toezicht en handhaving en tot slot behandelt hij enkele varia en actualiteiten met betrekking tot de WNT.
Na het volgen van deze cursus bent u op de hoogte van de belangrijkste regelgeving omtrent de normering van topinkomens.
Deze cursus is geactuliseerd in maart 2019
Preview
Leerdoelen
Na afloop van deze cursus:
- Bent u op de hoogte van de geldende regelgeving omtrent topinkomens
- Kunt u het begrip topfunctionaris omschrijven
- Kunt u beschrijven wat wordt verstaan wordt onder de "semipublieke sector"
- Kunt u uitleggen welke bezoldigingsregimes van toepassing zijn