Recente rechtspraak Strafrecht 2020-IV

Informatie

In deze aflevering van Recente rechtspraak Strafrecht worden de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen kwartaal (juli–september 2020) besproken. Mr. W.J. Ausma gaat in op de uitgebreide conclusie van de AG met betrekking tot vormverzuimen. Daarnaast bespreekt hij jurisprudentie over de gevolgen van vormverzuimen en onherstelbaar vormverzuim. De docent bespreekt een uitspraak waarbij het strafdoel van preventie zwaarder weegt dan vergelding en hij gaat in op het stappenplan dat de rechtbank Den Haag heeft weergegeven voor de beoordeling of er sprake is van witwassen. Tot slot gaat de docent in op grieven in hoger beroep.

Deze cursus is opgenomen in oktober 2020.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • bent u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de jurisprudentie met betrekking tot het strafrecht
  • kunt u deze ontwikkelingen toepassen in uw dagelijkse praktijk

Auteur

  • mr. W.J. Ausma

    Willem Jan Ausma is sinds 1995 advocaat en onderscheidt zich door zijn moderne zakelijke uitstraling en zijn krachtige pleidooien en gloedvolle betogen. Hij geldt als een van de toonaangevende advocaten in Utrecht en heeft al veel cliënten bijgestaan in spraakmakende zaken waaronder de Hofstadzaak (Jason W.) en samen met Onno de Jong het Passageproces (Fred R.), het grootste liquidatieproces in de Nederlandse strafrechtgeschiedenis.

    Willem Jan Ausma is auteur van diverse juridische uitgaven, redacteur van het Tijdschrift Praktijkwijzer Strafrecht, doceert bij diverse opleidingsinstituten, geeft geregeld gastcolleges en lezingen en is blogger bij het blad Mr.