Inleiding berekenen kinderalimentatie

Informatie

Bent u volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van kinderalimentatie? In deze cursus wordt aandacht besteed aan de berekening van kinderalimentatie volgens de richtlijnen die gelden sinds 2013 en de knelpunten die daarbij komen kijken. Daarbij wordt relevante jurisprudentie betrokken. Tijdens de cursus komen ook de behoeftigheid van meerderjarige kinderen en de positie van stiefouders bij de vaststelling van kinderalimentatie aan bod. Voorgaande onderwerpen worden zoveel mogelijk behandeld aan de hand van een casus. Na afloop van deze praktijkgerichte cursus heeft u voldoende handvatten om de berekening van kinderalimentatie succesvol toe te passen in uw praktijk.

Deze cursus is geactualiseerd in april 2021. De cursus bestaat hoofdzakelijk uit studietekst en bevat weinig video.

Preview

Leerdoelen

  Na afloop van deze cursus:

  • weet u wanneer de behoeftigheid een rol speelt bij de vaststelling van kinderalimentatie
  • weet u op welke wijze de behoeftigheid van kinderen een rol speelt bij de vaststelling van partneralimentatie
  • kunt u een berekening van de kinderalimentatie maken op grond van de huidige richtlijnen
  • kent u de actuele ontwikkelingen op het gebied van de berekening van kinderalimentatie bij samenloop van verschillende onderhoudsverplichtingen
  • kent u de positie van de stiefouder bij de vaststelling van kinderalimentatie

  Auteur

  • mr. A. Wakker

   Anouk Wakker doceert voor verschillende opleidingsinstituten en publiceert regelmatig op het gebied van alimentatie. Zij werkte ruim 10 jaar als gespecialiseerd familierechtadvocaat en mediator, achtereenvolgens bij Banning en Christoph & Wakker Familierecht. De laatste jaren is zij werkzaam geweest bij de Rechtbank Midden-Nederland als onder meer stafjurist bij de Afdeling Familierecht.