Recente rechtspraak Strafrecht 2021-III

Informatie

In deze aflevering van Recente rechtspraak Strafrecht worden de belangrijkste ontwikkelingen van het kwartaal april-juni 2021 besproken. Mr. W.J. Ausma bespreekt jurisprudentie over onder meer integriteit ambtsedig pv, overschrijding redelijke termijn en de inzet van een undercoveragente. Tevens behandelt hij een uitspraak waarin er sprake is van een leugenachtige verklaring en het opleggen van een tbs ondanks de weigering om mee te werken aan een onderzoek. De docent bespreekt ook meer praktische zaken als mediation en de gevolgen van de nieuwe wet straffen en beschermen.

Deze cursus is opgenomen in juli 2021.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • bent u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de jurisprudentie met betrekking tot het strafrecht
  • kunt u deze ontwikkelingen toepassen in uw dagelijkse praktijk

Auteur

  • mr. W.J. Ausma

    Willem Jan Ausma is sinds 1995 advocaat en onderscheidt zich door zijn moderne zakelijke uitstraling en zijn krachtige pleidooien en gloedvolle betogen. Hij geldt als een van de toonaangevende advocaten in Utrecht en heeft al veel cliënten bijgestaan in spraakmakende zaken waaronder de Hofstadzaak (Jason W.) en samen met Onno de Jong het Passageproces (Fred R.), het grootste liquidatieproces in de Nederlandse strafrechtgeschiedenis.

    Willem Jan Ausma is auteur van diverse juridische uitgaven, redacteur van het Tijdschrift Praktijkwijzer Strafrecht, doceert bij diverse opleidingsinstituten, geeft geregeld gastcolleges en lezingen en is blogger bij het blad Mr.