De Wet afwikkeling massaschade in collectieve actie

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor advocaten.
 • Ruim aanbod
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten

Op 1 januari 2020 is de Wet afwikkeling massaschade in collectieve actie (WAMCA) in werking getreden. Deze wet maakt het voor gedupeerden makkelijker om in een collectieve actie schade te verhalen, waarmee wordt voorkomen dat er meerdere procedures worden gestart door verschillende belangenorganisaties over dezelfde gebeurtenis. In deze cursus bespreekt mr. D.F. (Damiën) Berkhout de ins en outs van de WAMCA.

Deze cursus wordt verwacht in april 2024. 

Auteur

 • mr. Damiën Berkhout

  Mr. D.F. (Damiën) Berkhout is partner en dispute resolution expert bij Lindenbaum in Amsterdam. Hij is één van de oprichters en de managing partner van het kantoor. Berkhout heeft uitgebreide ervaring met het coördineren en oplossen van complexe geschillen, waarbij hij zich met name richt op collectieve acties, antitrust litigation en corporate litigation.

  Berkhout vertegenwoordigt een breed scala aan cliënten: stichtingen, corporates, institutionele investeerders, (voormalig) bestuursleden en RvC-leden, alsmede belangenbehartigers. Hij heeft meer dan 20 peer-reviewed artikelen geschreven over onderwerpen zoals collectieve acties, ondernemingsrecht, Europees recht en procesrecht. Voordat hij startte met Lindenbaum werkte hij bij tier 1 litigation kantoren in Nederland en New York. Hij heeft de litigation-afdeling van een internationaal kantoor helpen opzetten en hij heeft het Nederlandse kantoor van een internationaal plaintiff-kantoor opgericht en jarenlang leiding gegeven.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor advocaten.
 • Ruim aanbod
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten