Cursusinformatie

Recente rechtspraak Huurrecht 2019-I

Informatie: 

In deze aflevering van Recente rechtspraak Huurrecht worden de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen half jaar besproken. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod: ontbinding en geringe tekortkoming, doorwerking richtlijn oneerlijke bedingen, persoonlijke aansprakelijkheid curator winkelruimte, aanspraak verhuiskostenvergoeding bij renovatie woning, kwalificatie als tijdelijke huurovereenkomst woning, rompovereenkomst of huurovereenkomst, nieuwe modelclausules ROZ wegens label C-verplichting kantoren, aansprakelijkheid verhuurder bij ontruiming en onroerende aanhorigheid of roerende zaak. Na het volgen van deze cursus bent u weer volledig op de hoogte van de actualiteiten op het gebied van huurrecht.

Preview video: 

Leerdoelen: 

Na het volgen van deze cursus:

  • kunt u de belangrijkste ontwikkelingen in de jurisprudentie uit de voorgaande periode benoemen op het gebied van huurrecht;
  • kunt u deze ontwikkelingen toepassen in uw dagelijkse praktijk.
Auteur: 

mr. E.P.W. Korevaar

Elout Korevaar (1978) studeerde rechten in Leiden en kwam tijdens zijn studie in aanraking met het huurrecht. Na zijn afstuderen werkte hij als docent en onderzoeker aan de Universiteit Leiden. In 2006 maakte hij de overstap naar de advocatuur waar hij zich verder specialiseerde in het civiele vastgoedrecht. Hij werkte voor diverse gerenommeerde kantoren en adviseerde en procedeerde voor overheden, beleggers, zorginstellingen, verhuurders en winkeliers.

Elout adviseert over huurrecht, bouwrecht en koop en verkoop van onroerend zaken. Hij heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in grootschalige renovaties van woonwijken en winkelcentra, alsmede in huurprijstoetsing van winkelruimten. Elout verzorgt over deze onderwerpen regelmatig cursussen. Naast advocaat is hij docent huurrecht aan de Universiteit Leiden.

Elout is lid van de vereniging van huurrechtadvocaten, de juristenvereniging appartementsrecht en de vereniging voor bouwrechtadvocaten.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00