Btw-actualiteiten 2020-2021

Informatie

In deze cursus brengt mr. C.W. van Vilsteren u op de hoogte van de belangrijkste, recente veranderingen op btw-gebied. Alle btw-actualiteiten en recente wetsvoorstellen komen aan bod, zoals de gewijzigde regels voor e-commerce en de in te voeren platformfictie. Ook komen de btw-gevolgen van detachering aan bod, evenals de aandachtspunten bij het doorbelasten van kosten. Daarnaast wordt ingegaan op btw en fiscale eenheid en de btw-aandachtspunten bij duurzaam ondernemerschap, nu steeds meer ondernemers inzetten op duurzaamheid. Na het volgen van deze cursus bent u weer helemaal bij en kunt u uw cliënten goed informeren en adviseren op btw-gebied.

Accreditatie Register Belastingadviseurs (RB)
Deze cursus is geaccrediteerd voor het RB, voor 2 PE-punten. Als u de cursus heeft behaald, worden deze punten automatisch doorgegeven aan het RB.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:  

  • heeft u inzicht in hoe de huidige btw-regelgeving zich verhoudt tot de op handen zijnde veranderingen op het gebied van detachering, doorbelasten van kosten, de fiscale eenheid, duurzaam ondernemerschap, buitenlandse btw en de Brexit.
  • kunt u beschrijven wat er gaat veranderen in de btw vanaf 2021.
  • heeft u handvatten om te anticiperen op de aangekondigde veranderingen.
  • kunt u uw cliënten informeren en adviseren over de huidige en komende btw-regelgeving.

Auteur

  • mr. C.W. van Vilsteren

    Na haar studie Fiscaal Recht (Katholieke Universiteit in Brabant) heeft Carola van Vilsteren gewerkt bij Ernst & Young en BDO Accountants & Adviseurs. In 2003 was de tijd rijp om een eigen onderneming te starten: Van Vilsteren BTW advies. Van Vilsteren lost samen met andere ervaren adviseurs btw-vraagstukken op en geeft praktische, onafhankelijke btw-adviezen. Van Vilsteren BTW advies is werkzaam voor bedrijven, overheid en non-profitorganisaties.

    Naast het geven van praktische adviezen bestaan haar werkzaamheden voor een groot deel uit het doorlichten van organisaties op de aanwezigheid van fiscale valkuilen en het schrijven en implementeren van btw-handboeken. Tevens begeleidt zij Horizontaal Toezicht-projecten en risicoanalyses en doet zij veel door de Belastingdienst geaccordeerde steekproeven op de inkomende en uitgaande geldstromen. Daarnaast verzorgt Van Vilsteren (in-company) cursussen, geeft zij boeken uit en publiceert zij in verschillende vakbladen.