De ondernemer en de auto

Informatie

Vrijwel al uw klanten hebben een auto, maar zijn uw klanten ook op de hoogte van de soms onverwachte fiscale gevolgen van deze auto? Is een elektrische auto nog voordelig en wanneer adviseert u klanten om de auto op de balans van de onderneming te plaatsen? 

Na het volgen van deze cursus bent u op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op autobelastinggebied, inclusief de plannen die voortvloeien uit de Wet fiscale maatregelen Klimaatakkoord. Deze kennis stelt u in staat om de inspecteur deskundig te woord te staan, hem of haar waar nodig te wijzen op onjuiste aannames en tevens uw klanten te behoeden voor onverwachte valkuilen en risico’s. 

Accreditatie Register Belastingadviseurs (RB)
Deze cursus is geaccrediteerd voor het RB, voor 2 PE-punten. Als u de cursus heeft behaald, worden deze punten automatisch doorgegeven aan het RB. 

Deze cursus is geactualiseerd in december 2019.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:
  • is uw kennis op autobelastinggebied weer op peil
  • staat u sterker in een discussie met de belastinginspecteur
  • kunt u anticiperen op valkuilen en risico’s voor uw klant
  • hebt u de tools om uw klanten direct weer praktisch advies te geven

Auteur

  • mr. H.A. Elbert

    Heleen Elbert is fiscaal jurist en oud-belastinginspecteur. Zij is werkzaam als belastingadviseur bij ELBERT FISCAAL. Als auteur is zij verbonden aan o.m. het Nederlands Tijdschrift voor Fiscaal Recht, de fiscale encyclopedie Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht en het tijdschrift Belastingzaken. Daarnaast zijn onder meer de volgende boeken van haar hand: ‘De auto, zakelijk en privé’ (Sdu Uitgevers) en ‘Parkeerbon? Nee dank u!’ (Bzzztôh). Daarnaast geeft zij regelmatig lezingen en trainingen op, onder meer, het gebied van de autobelastingen.

    Heleen focust zeker niet alleen op autobelastingen. Met haar brede fiscale kennis adviseert zij ondernemers ook inzake estate planning, firmaproblematiek in het mkb en echtscheiding.