Recente rechtspraak Strafrecht 2021-II

Informatie

In deze aflevering van Recente rechtspraak Strafrecht worden de belangrijkste ontwikkelingen van het kwartaal januari-maart 2021 besproken. Mr. W.J. Ausma bespreekt jurisprudentie over onder meer camerabeelden die afwijken van het proces-verbaal, vervolging verbalisant wegens meineed, het biometrisch ontgrendelen van een smartphone en poging tot moord. Tevens gaat hij in op wat er wel en niet gaat veranderen door de nieuwe VI-regeling. Tot slot bespreekt hij hetgeen van belang is voor de praktijk met betrekking tot de verhoging schadevergoedingen. 

Deze cursus is opgenomen in april 2021.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • bent u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de jurisprudentie met betrekking tot het strafrecht
  • kunt u deze ontwikkelingen toepassen in uw dagelijkse praktijk

Auteur

  • mr. W.J. Ausma

    Willem Jan Ausma is sinds 1995 advocaat en onderscheidt zich door zijn moderne zakelijke uitstraling en zijn krachtige pleidooien en gloedvolle betogen. Hij geldt als een van de toonaangevende advocaten in Utrecht en heeft al veel cliënten bijgestaan in spraakmakende zaken waaronder de Hofstadzaak (Jason W.) en samen met Onno de Jong het Passageproces (Fred R.), het grootste liquidatieproces in de Nederlandse strafrechtgeschiedenis.

    Willem Jan Ausma is auteur van diverse juridische uitgaven, redacteur van het Tijdschrift Praktijkwijzer Strafrecht, doceert bij diverse opleidingsinstituten, geeft geregeld gastcolleges en lezingen en is blogger bij het blad Mr.