Actualiteiten jeugdstrafrecht 2021

Informatie

In deze cursus worden de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar (medio 2020 – 2021) besproken. Mr. H.A. Gerritse en mr. H.J. Veen gaan in op onderwerpen zoals de voorlopige hechtenis bij minderjarigen, de overlap van strafzaken en civiele maatregelen, de effecten van jeugdstrafrecht bij jongvolwassenen wat betreft resocialisatie en recidive en de wijzigingen in de Wet herziening tenuitvoerlegging strafrechtelijke beslissingen. Tevens komt het vormverzuim, zoals de redelijke termijn, in het jeugdstrafrecht aan bod.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

 • bent u op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen van het Jeugdstrafrecht
 • kunt u deze ontwikkelingen toepassen in uw praktijk
 • kunt u over deze ontwikkelingen een gefundeerde mening geven

Auteur

 • mr. H.J. Veen

  Harrold Veen is ruim 28 jaar advocaat in de strafpraktijk en heeft ruime ervaring in het Straf- en Jeugd(straf)recht.
  Binnen het kantoor komen de verschillende disciplines samen. Daarnaast geeft hij regelmatig gastcolleges en beoordeelt hij Officieren van Justitie voor de SSR in het kader van de af te leggen proeve van bekwaamheid ter zitting.

 • mr. H.A. Gerritse

  Jetty Gerritse is senior rechter bij de Rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht. Zij heeft als specialisatie het jeugdstrafrecht, maar behandelt als meervoudige kamer voorzitter ook zaken van meerderjarigen. Daarnaast is zij jarenlang rechter-commissaris geweest en heeft ruim 9 jaar gewerkt bij de afdeling familie- en jeugdrecht, waar onder andere ondertoezichtstellingen en andere civiele maatregelen worden beoordeeld.