Covid in het arbeidsrecht

Informatie

In de korte cursus Covid in het Arbeidsrecht worden actuele uitspraken over COVID-19 in het arbeidsrecht besproken. Mag een werkgever van een werknemer eisen om naar kantoor te komen? Hoe zit het met de vaccinatieplicht? En wat te doen bij een werknemer met een snotterende neus? Docenten prof. dr. A.R. Houweling en mr. dr. P. Kruit praten u bij over alle vraagstukken die op dit moment in het arbeidsrecht rond covid spelen.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • Bent u op de hoogte van de actuele uitspraken op het gebied van COVID-19 en het arbeidsrecht.
  • Bent u in staat zich over deze ontwikkelingen een gefundeerde mening te vormen.
  • Kunt u deze ontwikkelingen gebruiken in uw praktijk.

Auteur

  • prof. mr. dr. A.R. Houweling

    Ruben Houweling is hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ruben is redactielid van het tijdschrift Arbeidsrechtelijke Annotaties (ArA) en (hoofd)redacteur van het jurisprudentieblad Jurisprudentie in Nederland. (JIN) Hij is mede-oprichter van het Tijdschrift voor de Arbeidsrechtpraktijk en hij ontwikkelde de kennisbank AR Updates.nl. Daarnaast is hij lid van de Commissie Cassatie in het belang van het Arbeidsrecht (CCA) en verzorgt hij regelmatig lezingen en seminars voor opleidingsinstituten als CPO, OSR en PALA. 

  • mr. dr. P. Kruit

    Pascal Kruit is partner bij Boontje Advocaten te Amsterdam. Hij heeft veel ervaring op het gebied van het ontslagrecht en het arbeidsovereenkomstenrecht. Pascal studeerde cum laude af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde aan diezelfde universiteit. Tot 1 januari 2018 was Pascal daar ook docent en onderzoeker. Naast zijn reguliere werkzaamheden is Pascal Kruit docent voor verschillende opleidingsinstituten en is hij voorts auteur voor Sdu Commentaar Arbeidsrecht Thematisch, Kluwer Losbladige, AR-Updates en WWZ in Modellen. Pascal publiceert ook regelmatig (wetenschappelijke) artikelen en annotaties in arbeidsrechtelijke vakliteratuur.