De gevolgen van corona voor de huurrechtpraktijk 2021-II

Informatie

Corona heeft een enorme impact gehad op huurders en verhuurders. Inmiddels zijn er al 8 methoden ontwikkeld om huurkorting te berekenen. In deze aflevering worden de gevolgen van corona op de huurrechtpraktijk besproken aan de hand van actuele jurisprudentie en rekenvoorbeelden. 

De cursus is opgenomen eind oktober 2021 en staat in verband met de actualiteit ervan online tot 30 november 2021. 

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • bent u op de hoogte van de consequenties van de coronacrisis voor huurders en verhuurders
  • kunt u deze inzichten vertalen naar een succesvolle toepassing in uw eigen praktijk

Auteur

  • mr. E.P.W. Korevaar

    Elout Korevaar (1978) studeerde rechten in Leiden en kwam tijdens zijn studie in aanraking met het huurrecht. Na zijn afstuderen werkte hij als docent en onderzoeker aan de Universiteit Leiden. In 2006 maakte hij de overstap naar de advocatuur waar hij zich verder specialiseerde in het civiele vastgoedrecht. Hij werkte voor diverse gerenommeerde kantoren en adviseerde en procedeerde voor overheden, beleggers, zorginstellingen, verhuurders en winkeliers.

    Elout adviseert over huurrecht, bouwrecht en koop en verkoop van onroerend zaken. Hij heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in grootschalige renovaties van woonwijken en winkelcentra, alsmede in huurprijstoetsing van winkelruimten. Elout verzorgt over deze onderwerpen regelmatig cursussen. Naast advocaat is hij docent huurrecht aan de Universiteit Leiden.

    Elout is lid van de vereniging van huurrechtadvocaten, de juristenvereniging appartementsrecht en de vereniging voor bouwrechtadvocaten.