Recente rechtspraak Strafrecht 2021-IV

Informatie

In deze aflevering van Recente rechtspraak Strafrecht worden de belangrijkste ontwikkelingen van het kwartaal juli-november 2021 besproken. Mr. W.J. Ausma bespreekt jurisprudentie over onder meer ondeugende advocaten, de vraag of er sprake was van moord of doodslag bij een familiedrama alsmede de beoordeling van het alternatief scenario, de conclusie van de AG inzake een herzieningsaanvraag naar aanleiding van Keskin, het gebruik van een verklaring van een medeverdachte en het aanwezigheidsrecht.

Deze cursus is opgenomen in november 2021

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • bent u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de jurisprudentie met betrekking tot het strafrecht
  • kunt u deze ontwikkelingen toepassen in uw dagelijkse praktijk

Auteur

  • mr. W.J. Ausma

    Willem Jan Ausma is sinds 1995 advocaat en onderscheidt zich door zijn moderne zakelijke uitstraling en zijn krachtige pleidooien en gloedvolle betogen. Hij geldt als een van de toonaangevende advocaten in Utrecht en heeft al veel cliënten bijgestaan in spraakmakende zaken waaronder de Hofstadzaak (Jason W.) en samen met Onno de Jong het Passageproces (Fred R.), het grootste liquidatieproces in de Nederlandse strafrechtgeschiedenis.

    Willem Jan Ausma is auteur van diverse juridische uitgaven, redacteur van het Tijdschrift Praktijkwijzer Strafrecht, doceert bij diverse opleidingsinstituten, geeft geregeld gastcolleges en lezingen en is blogger bij het blad Mr.