Indeplaatsstelling

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor advocaten.
 • Ruim aanbod
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten

Bent u volledig op de hoogte van alle juridische aspecten van de ‘Indeplaatsstelling huurovereenkomst’? Indeplaatsstelling houdt in dat bij bedrijfsovername de nieuwe eigenaar de plaats van de oude eigenaar mag innemen in het huurcontract. Het huurcontract loopt door met dezelfde voorwaarden en afspraken, bijvoorbeeld de afspraken over de huurprijs en -termijn.

Kan een nieuwe eigenaar altijd de plek van de oude eigenaar innemen? Kan verhuurder de indeplaatsstelling weigeren? Mr. Anneloes de Fouw bespreekt tijdens deze cursus de meest relevante aandachtspunten bij indeplaatsstelling van de huurder.

Deze cursus is ontwikkeld in juni 2022.

Preview

Auteur

 • mr. Anneloes de Fouw

  Anneloes de Fouw is sinds 2000 werkzaam als vastgoed advocaat. Het accent van haar praktijk ligt op het adviseren aan en procederen voor winkelketens, (institutionele) beleggers, projectontwikkelaars en makelaars. Anneloes heeft in 2007 de specialisatie opleiding van de Vereniging van Huurrechtadvocaten (VHA) cum laude afgerond.

  Zij publiceert regelmatig over de hiervoor genoemde onderwerpen, onder andere in het tijdschrift Shopping Centre News en in het Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte waarvan zij als secretaris deel uitmaakt van de redactie. Ook is Anneloes bestuurslid van het SSM Retail Platform. Daarnaast doceert zij regelmatig over 'huurrecht bedrijfsruimte'. In april 2019 is Anneloes genomineerd als Magna Charta Lawyer of the Year in de categorie Huurrecht.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor advocaten.
 • Ruim aanbod
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten