Introductie Wet franchise

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor advocaten.
 • Ruim aanbod
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten

In deze actuele cursus geven mr. Tessa de Mönnink en mr. Annelies van Zoest een introductie van de Wet franchise die (zeer waarschijnlijk) op 1 januari 2021 in werking treedt. Zij gaan in op de totstandkoming van de wet, de structuur alsmede de diverse artikelen van de Wet franchise die onderdeel zullen uitmaken van Boek 7 BW. Na het volgen van deze cursus heeft u een goed inzicht in de nieuwe rechten en verplichtingen voor franchisegevers en franchisenemers die door deze wet in het leven worden geroepen alsmede het overgangsrecht.

Deze cursus is opgenomen in oktober 2020.

Preview

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus:

 • bent u op de hoogte van de belangrijkste onderwerpen die in de Wet franchise worden geregeld
 • bent u op de hoogte van de nieuwe wettelijke verplichtingen die (gaan) gelden voor franchisegevers en franchisenemers
 • kunt u deze kennis toepassen in uw dagelijkse praktijk

Auteur

 • mr. A. van Zoest

  Annelies van Zoest is al meer dan 25 jaar als advocaat werkzaam op het gebied van IP en contractenrecht met een focus op franchising. Zij procedeert met regelmaat in geschillen tussen franchisegevers en franchisenemers. Zij Annelies is partner bij Parker advocaten in Amsterdam. Zij rekent nationale en internationale ondernemingen in uiteenlopende sectoren tot haar cliënten. Zij was jarenlang lid van de juridische commissie van de NFV (Nederlandse Franchisevereniging) en heeft een prominente plek in franchiseland verworven. Ook is zij actief lid van juridische samenwerkingsverbanden en verenigingen op het gebied van IE en Franchising waaronder de juridische vereniging DFA (Distributie, Agentuur en Franchise).

 • mr. T. de Mönnink

  Tessa de Mönnink is advocaat in Amsterdam sinds 1998 en werkt thans als advocaat/partner bij Parker Advocaten. Zij begon haar carrière bij Allen & Overy in Amsterdam, waar zij zich specialiseerde in het (internationale) contractenrecht en procesrecht. Tessa adviseert en procedeert op het gebied van het contractenrecht met een bijzondere focus op distributie-, franchise- en agentuurrelaties, zowel in een nationale als een internationale setting. Tessa is (mede-)oprichter en voorzitter van de Vereniging voor Distributie, Franchise en Agentuurrecht (Vereniging DFA) en zij is Expert Nederlands recht bij het International Distribution Institute (IDI). Tessa publiceert regelmatig artikelen voor juridische tijdschriften. Ook spreekt zij regelmatig op seminars, zowel in binnen- als buitenland.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor advocaten.
 • Ruim aanbod
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten