De 10 valkuilen in het huurrecht

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor advocaten.
 • Ruim aanbod
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten

Het huurrecht is niet altijd helder. In deze cursus bespreken mr. E.P.W. Korevaar en mr. J. Heikens de meest voorkomende valkuilen in het huurrecht. In een informatief tweegesprek nemen zij deze valkuilen met u door en voorzien zij u van praktische tips en tricks om goed beslagen ten ijs te komen bij het optimaal bijstaan van uw cliënten.

Deze cursus is ontwikkeld in november 2021.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:


 • bent u op de hoogte van de meest voorkomende valkuilen in het huurrecht
 • kunt deze nieuwe inzichten toepassen in uw eigen praktijk

 

Auteur

 • mr. Jan Heikens

  Jan Heikens (1962) studeerde in Groningen. Na zijn diensttijd is hij in 1990 gaan werken bij De Brauw Blackstone Westbroek in Den Haag. In 1995 heeft Jan de specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) gevolgd. Als partner bij De Kempenaer Advocaten gaf hij leiding aan de sectie huurrecht en ontwikkelde hij zich tot superspecialist op zijn vakgebied. In 2019 is mr. Heikens overgestapt naar ZYPP advocaten. Naast zijn praktijk als huurrechtadvocaat is hij sinds 2017 werkzaam als raadsheer-plaatsvervanger in het Hof Den Haag. Tevens is hij docent bij verschillende onderwijsinstituten. Sinds 2002 is mr. Heikens redactielid van het tijdschrift voor Huurrecht WR, lid van de redactie van de Groene Serie Huurrecht en een van de auteurs van de jaarlijkse editie van het Huurrechtmemo.

 • mr. Elout Korevaar

  Elout Korevaar (1978) studeerde rechten in Leiden en kwam tijdens zijn studie in aanraking met het huurrecht. Na zijn afstuderen werkte hij als docent en onderzoeker aan de Universiteit Leiden. In 2006 maakte hij de overstap naar de advocatuur waar hij zich verder specialiseerde in het civiele vastgoedrecht. Hij werkte voor diverse gerenommeerde kantoren en adviseerde en procedeerde voor overheden, beleggers, zorginstellingen, verhuurders en winkeliers.

  Elout adviseert over huurrecht, bouwrecht en koop en verkoop van onroerende zaken. Hij heeft zich in het bijzonder gespecialiseerd in grootschalige renovaties van woonwijken en winkelcentra, alsmede in huurprijstoetsing van winkelruimten. Elout verzorgt over deze onderwerpen regelmatig cursussen. Naast advocaat is hij docent huurrecht aan de Universiteit Leiden.

  Elout is lid van de vereniging van huurrechtadvocaten, de juristenvereniging appartementsrecht en de vereniging voor bouwrechtadvocaten.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor advocaten.
 • Ruim aanbod
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten