Recente rechtspraak Strafrecht 2019-IV

Informatie

In deze aflevering van Recente rechtspraak Strafrecht worden de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen kwartaal (juli – september 2019) besproken. Mr. W.J. Ausma gaat onder andere in op het te laat instellen van hoger beroep, hij zet met u de redenen voor een aanhouding dan wel afwijzing van aanhoudingsverzoeken weer eens op een rijtje en bespreekt een interessant oplichtings-arrest waar de oplichter niet rechtstreeks maar middels een suikertante derden beweegt tot afgifte van enkele tonnen. De docent gaat in op de vraag of de geestverruimende ayahuasca-thee wel in de kerk mag worden genuttigd, bespreekt de Amsterdamse medicijnmoorden en nog een aantal voor de praktijk interessante arresten.

Deze cursus is opgenomen in oktober 2019.

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • bent u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de jurisprudentie met betrekking tot het Strafrecht
  • kunt u deze ontwikkelingen toepassen in uw dagelijkse praktijk

Auteur

  • mr. W.J. Ausma

    Willem Jan Ausma is sinds 1995 advocaat en onderscheidt zich volgens anderen door zijn moderne zakelijke uitstraling en zijn krachtige pleidooien en gloedvolle betogen. Hij geldt als een van de toonaangevende advocaten in Utrecht en heeft al veel cliënten bijgestaan in spraakmakende zaken waaronder de Hofstadzaak (Jason W.) en samen met Onno de Jong het Passageproces (Fred R.), het grootste liquidatieproces in de Nederlandse strafrechtgeschiedenis.

    Willem Jan Ausma is auteur van diverse juridische uitgaven, redacteur van het Tijdschrift Praktijkwijzer Strafrecht, doceert bij diverse opleidingsinstituten, geeft geregeld gastcolleges en lezingen en is blogger bij het blad Mr.