De perfecte adviesbrief

Informatie

In deze cursus behandelt drs. M. de Groot enkele praktische tips en trucs die u helpen om een goede adviesbrief aan uw cliënt te schrijven. Zij laat zien dat het schrijven van doelgerichte en lezersgerichte teksten niet veel tijd hoeft te kosten. Daarnaast hoeft het schrijven van een goede tekst ook niet moeilijk te zijn, maar daarvoor dient de schrijver zich wel bewust te zijn van vier belangrijke lezerseisen. Drs. M. de Groot legt uit welke eisen dit precies zijn en hoe u deze toepast in het schrijfproces. Aan de hand van praktische voorbeelden, checklists, schema’s en opdrachten kan de cursist in een korte tijd zijn of haar teksten naar een hoger niveau tillen.

De cursus is initieel ontwikkeld voor fiscalisten. Wij hebben hem echter ook voor advocaten beschikbaar gesteld omdat de materie ook voor u als advocaat relevant en interessant kan zijn.

Deze cursus is geactualiseerd in januari 2021.

Preview

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus:

  • kunt u nog betere adviesbrieven aan uw cliënten schrijven
  • weet u welke vier lezerseisen een belangrijke rol spelen bij het schrijven van een tekst
  • kunt u met behulp van een viertal deelstappen zo efficiënt mogelijk schrijven
  • bent u zich beter bewust van alle factoren die bijdragen aan een goede of slechte tekst, zoals: verbindingswoorden, tangconstructies en voorzetselconstructies

Auteur

  • drs. M. de Groot

    Margriet de Groot is trainer|coach|adviseur Schriftelijke Bedrijfscommunicatie bij ImpactTekst. Ze traint en adviseert financials, juristen en techneuten om met meer gemak overtuigender te schrijven. Als Neerlandica met specialisatie Argumentatietheorie en Retorica overtuigt zij professionals ervan dat ook zij teksten kunnen schrijven met impact: kernachtig, krachtig én toch inhoudelijk precies juist.

    Ze publiceert regelmatig over Argumenteren en Rapporteren in AD Visie, het magazine van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen. Samen met Henriëtte Houët schreef zij de Brievenstandaard. Raadgever bij brieven schrijven en de Schrijfstandaard. Raadgever bij taalkwesties.