De gevolgen van corona voor de familierechtpraktijk

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor advocaten.
 • Ruim aanbod
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten

Als advocaat bent u de vertrouwenspersoon voor vele rechtzoekenden en vertegenwoordigt u uw cliënt bij de rechtbank en het gerechtshof. Tijdens de corona-crisis maar ook daarna is uw bijstand van essentieel belang. Wat moet er bijvoorbeeld gebeuren als het inkomen van de alimentatieplichtige volledig verdampt? Hoe moet worden omgegaan met schulden? Wie is aansprakelijk, wie is draagplichtig en op welk vermogen kan de schuld worden verhaald? 

Tijdens de opname van deze actualiteitencursus was de overheid doende om de economie weer op te starten. De economische gevolgen van de crisis zijn groot. In de cursus bespreken mr. A.N. Labohm en prof. mr. A.H.N. Stollenwerck met elkaar onder andere de rol van u als advocaat tijdens en na de corona-crisis, de verdeling van de gemeenschap in het kader van echtscheiding, de alimentatie tijdens en na de corona-crisis en de huwelijkse voorwaarden ten tijde van de crisis. 

Na het volgen van de cursus heeft u praktische tips en inzichten gekregen waarmee u uw advisering kunt aanpassen aan de economische situatie ten gevolgen van de corona-crisis.

Deze cursus is opgenomen in mei 2020

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

 • bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het familierecht die raken aan de corona-crisis
 • kunt u uw advisering aanpassen aan de economische situatie ten gevolgen van deze crisis

Auteur

 • prof. mr. A.H.N. Stollenwerck

  Fons Stollenwerck is counsel bij SmeetsGijbels Advocaten en adviseert cliënten en kantoorgenoten over uiteenlopende huwelijksvermogensrechtelijke en erfrechtelijke kwesties. Tot 1 februari 2020 was hij raadsheer bij het Gerechtshof Den Haag en het Gerechtshof Amsterdam (notariskamer). Daarnaast is hij emeritus-hoogleraar Estate Planning aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Van 2008 tot 2020 was hij voorzitter van het bestuur van de Stichting tot Bevordering der Notariële Wetenschap. Tevens is hij (hoofd)redacteur van diverse juridische tijdschriften en compendia, hoofddocent Grotius/EPN specialisatieopleiding Estate Planning, en lid van de Wetenschappelijke Adviesraad EPN. Fons is gepromoveerd op het erfrechtelijk onderwerp 'Het fideï-commis de residuo'.

 • mr. A.N. Labohm

  Alexander Labohm is senior raadsheer bij het Gerechtshof Den Haag, is een veelgevraagd docent op het gebied van het familierecht en heeft diverse publicaties op het gebied van het familierecht op zijn naam staan.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor advocaten.
 • Ruim aanbod
 • Onbeperkt toegang
 • Keuze uit meerdere pakketten